hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > لرستان| سایه گرانی بر سر نوسازی

لرستان| سایه گرانی بر سر نوسازی

بهمن‌ سال 1394 طی یک همکاری مشترک میان سازمان مدیریت و برنامه، بانک‌های عامل، وزارت کشور و گمرک طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده از آغاز شد. آن زمان‌بر اساس طرح 200 میلیون ریال تسهیلات ارزان‌قیمت به مالکان تاکسی‌های فرسوده و 50 میلیون ریال معادل ارزش ریالی 2 گواهی اسقاط توسط گمرک به‌حساب خودروساز پرداخت می‌شد. همچنین 50 میلیون ریال نیز بابت لاشه خودرو به‌عنوان آورده مالک تاکسی فرسوده لحاظ شده و به عبارتی حدود 25 میلیون تومان تسهیلات در اختیار صاحبان خودرو فرسوده قرار می‌گرفت و بقیه وجه را مالک تاکسی فرسوده پرداخت می‌کرد که درنهایت به تحویل و جایگزینی خودروی جدید منجر شود. 

این طرح از زمان اجرای خود چند مرتبه متوقف شد و دوباره به کارش ادامه داد اما اوج توقف این طرح بهمن سال 1396 بود که دلیل آن طلبکاری 110 میلیارد تومانی خودروسازان به گمرک اعلام شد و طرح نوسازی‌ تاکسی‌های فرسوده پس از توقف چندماهه، خرداد امسال با حرکتی کند به جریان افتاد. مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور علت توقف این طرح را نبود تناسب اعتبارات و انباشت فرسودگی دانسته و گفته این موضوع باعث شده تا گمرک معوقات خود را به ایران‌خودرو نپردازد و درنتیجه شرکت خودروساز نیز پیش فاکتور صادر نکند و در حقیقت می‌توان گفت اعتباری که هرساله در قانون بودجه برای این نوسازی تاکسی‌ها تخصیص داده می‌شود، پاسخ انباشت فرسودگی را نمی‌دهد. سایه مشکلاتی که درزمینهٔ تحریم و تغییرات ارزی در چندماهه اخیر پیش آمد بر سر طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده نیز سنگینی کرد و در عمل می‌توان گفت، طرح نوسازی تاکسی‌ها دوباره متوقف‌شده است. همچنین قرار بود با اجرای طرح جایگزینی 17 هزار اتوبوس فرسوده دیزلی درون‌شهری معادل هشت هزار و 600 میلیون لیتر کاهش مصرف سوخت مایع گازوییل، کاهش انتشار 4/6 میلیون تن گازهای گلخانه‌ای و کاهش هزینه‌های اجتماعی انتشار کربن معادل 2/65 میلیون دلار، حاصل شود که این طرح نیز شهریور 93 به تصویب شورای اقتصاد رسید اما به نظر می‌رسد در شهرهایی همچون خرم‌آباد به دلایل اعتباری و عدم توان بازپرداخت تسهیلات توسط رانندگان، طرح‌های نوسازی ناوگان تاکسی و اتوبوس چندان موفق نبوده است.

بیش از نصف تاکسی‌های خرم‌آباد فرسوده هستند

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری خرم‌آباد در خصوص سن ناوگان تاکسی خرم‌آباد گفت: از 2 هزار و 300 دستگاه تاکسی درون‌شهری، هزار و 250 دستگاه قبل از سال 86 ساخته‌شده‌اند و بر اساس قانون، باگذشت 10 سال از سن تولید، ناوگان فرسوده حساب می‌شود. محمد فتحی بیرانوند بیان کرد: افزایش خودروهای شخصی و کم شدن توان خرید که نتیجه آن کاهش رفت‌وآمد درون‌شهری است، موجب کاهش درآمد رانندگان تاکسی شده که همین امر موجب شده این افراد توان بازپرداخت تسهیلات نوسازی را نداشته باشند. او تصریح کرد: برخی رانندگان تاکسی نیز به‌صورت مداوم و مرتب فعالیت نمی‌کنند که برای این مهم و ساماندهی به وضعیت عمومی تاکسی‌ها، طرح هوشمند سازی در دستور کار است. مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری خرم‌آباد اضافه کرد: در این طرح، تاکسی‌ها حضوروغیاب و ردیابی می‌شوند.

گرانی خودرو، مشکل مالی رانندگان و روند کند پرداخت تسهیلات نوسازی

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری خرم‌آباد ادامه داد: با توجه به وضعیت اقتصادی رانندگان، استقبال چندانی برای نوسازی ناوگان صورت نمی‌گیرد. فتحی بیرانوند تصریح کرد: از طرفی برخی افراد که برای نوسازی تاکسی خود مراجعه می‌کنند در بانک‌ها با مشکل مواجه می‌شوند به‌نحوی‌که برخی از تاکسی‌داران از 2 سال گذشته تاکنون در انتظار دریافت وام نوسازی هستند. او ادامه داد: شرایط نوسازی ناوگان بر اساس پرداخت تسهیلات 200 میلیون ریالی توسط بانک با نرخ 16 درصد و در بازپرداخت 60 ماهه است. او گفت: همچنین خودروی فرسوده به قیمت 50 میلیون ریال از تاکسی‌دار خریداری‌شده و مابقی هزینه خرید خودرو باید به‌صورت نقدی توسط متقاضی پرداخت شود. فتحی بیرانوند با تأکید بر اینکه سهم پرداختی رانندگان نقش بسزایی در طرح نوسازی ناوگان دارد گفت: متأسفانه با افزایش ناگهانی قیمت خودرو و شرایط نه‌چندان مناسب رانندگان ازنظر مالی، سهم پرداختی رانندگان افزایش‌یافته و استقبال از طرح کم شده است.

بیش از 90 درصد ناوگان اتوبوس خرم‌آباد فرسوده است

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری خرم‌آباد در خصوص ناوگان اتوبوس این شهر نیز گفت: 103 دستگاه اتوبوس بین‌شهری در خرم‌آباد وجود دارد که بیش از 90 درصد این تعداد فرسوده هستند. فتحی بیرانوند ادامه داد: اتوبوس‌های بالاتر از 10 سال فرسوده محسوب می‌شوند و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت نوسازی ناوگان اتحادیه اتوبوس‌رانی برای تعویض وسیله نقلیه اقدام کنند. او تصریح کرد: تا پیش‌ازاین 82.5 درصد هزینه نوسازی را دولت با پرداخت یارانه تقبل می‌کرد اما اکنون این یارانه حذف‌شده و با توجه به قیمت 6 تا 7 میلیارد ریالی اتوبوس، تأمین سهم آورده رانندگان بسیار سخت شده است. او ادامه داد: در شهرهای بزرگ از نوسازی ناوگان اتوبوس استقبال می‌شود اما در خرم‌آباد به دلیل مساعد نبودن شرایط بهره‌برداران و نبود سهم آورده، نوسازی اتوبوس‌های درون‌شهری عملا راکد است. فتحی بیرانوند اظهار داشت: در شرایط کنونی چنانچه تسهیلات نوسازی ناوگان اتوبوس پرداخت شود هر متقاضی باید در ماه 100 تا 120 میلیون ریال قسط پرداخت کند که به دلیل نبود درآمد بالا، استقبال نه‌چندان گسترده مردم از این ناوگان و هزینه‌های جانبی، تأمین این مبلغ برای رانندگان اتوبوس امکان‌پذیر نیست.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد